Trafik Sigortası İptali ve Para İadesi

 

Trafik sigortası iptali ve para iadesi şartları hakkında detaylı bilgiye bi tıkla ulaşabilirsiniz.

Araç sahibi olan her bireye zorunlu olarak trafik sigortası yaptırması gereklidir. Mal varlığı içerisinde motorlu araçlardan birine veya bir kaçına sahip olanlar kanunlar kapsamında bu mal varlıklarını sigortalama eğilimi güderler. Bunun nedeni trafikte yaşanılması muhtemel kazalardan doğan olumsuz sonuçların maddi açıdan kişileri zarara uğratmamasıdır. Bununla birlikte trafik sigortasının aksatılması halinde araç sahipleri ceza yaptırımları karşı karşıya kalabilirler. Bu cezaya örnek gecikme faizi olarak karşımıza çıkar. Trafik sigortası her yıl düzenli olarak yaptırılmaz ise poliçede geçerli olan sözleşme süresinin dolmasının ardından daha uzak bir zamanda sigortasını yenileyen kişiler % 5 oranında poliçeye daha fazla ödeme yapmak zorunda kalabilirler.

Mükerrer Trafik Sigortası Uygulamasına Son!

12 Nisan 2017 yılına kadar tekrar eden trafik sigortası uygulamasından yararlanılıyordu. Ancak bu tarihten itibaren mükerrer sigortalama uygulamasına son verilmiştir. Dolayısıyla her aracın sigorta süresinin dolması ile birlikte yeniden belli bir bütçe bir karşılığında poliçelerin yenilenmesi gerekir. Yenilenen sigorta aracı ve kişileri mal varlıklarına ve cana gelebilecek zararlar karşısında güvence altına alır. Bu güvence 1 yıl boyunca devamlılık gösterir. 1 yılın sonunda sözleşme kendiliğinden düşer. Ancak bazı durumlar vardır ki sigortanın zamanı dolmadan sözleşmenin fesih olması istenebilir. Buna istinaden trafik sigortası genel şartları doğrultusunda sözleşme süresi dolmadan fesih işlemleri gerçekleştirilebilir.

Trafik Sigortası Cayma Hakkı

Çeşitli nedenlerle trafik sigortasının iptali istenebilir. Bu durum göz önüne alınarak sigortalıların maddi açıdan kayıplar yaşamaması için yasal süreçte gerçekleştirilir. Sigorta süresi içerisinde meydana gelen değişiklikler, araç değişimleri ve araçların elden çıkartılarak devrinin bir başkasına sağlanmasıdır. Dolayısıyla aracın ruhsat sahibi de bu doğrultuda değişecek olup yeni bir poliçe düzenlenmesi gerekliliği ortaya çıkar. Bi tıkla sigorta hizmeti veren esigorta.com aracın devri alındıktan 10 gün içerisinde aracın yeni sahibi adına bir poliçe düzenleyerek zaman kaybı yaşanmaksızın zorunlu trafik sigortası işlemlerini kolayca gerçekleştirir. Aracın yeni sahibi bu süre içerisinde kendi adına trafik sigortası poliçesi hazırlanması isteğinde bulunmalıdır.

Trafik Sigortası Genel Şartları

Kişilerin daha çok önem verdiği konu aracın elden çıkartılmasının ardından trafik sigortası genel şartları kapsamında sigortaya ödedikleri harcın geriye kalan parasal kısmını geri alıp alamayacaklarıdır. Yasal düzenlemeler neticesinde elbette kişiler poliçelere ödedikleri paranın bir kısmını alma hakkına sahiptir. Trafik sigortası iptali para iadesi hesaplama uygulaması ile bi tıkla siz de sigorta sözleşmenizden geriye ne kadar para alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Bu konuda danışmanlarımız ile iletişim kurarak yasal haklarınızı öğrenebilirsiniz. 1 yıllık süreçte aracın elden çıkartılması hangi tarihte gerçekleştirilmiş ise o tarihten itibaren sözleşmenin zamanın dolacağı tarihe kadar hesaplama yapılarak geriye kalan para alınabilir. Geri ödeme şeklinin sigorta ücretinin hangi şekilde ödendiğine bağlı olarak değişiklik göstermesi de göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin: Ödeme şekliniz peşin olarak yapılmış ise geri ödeme şeklinde de bu esasa dayanılır. Kredi kartı kullanmış iseniz yine geri ödeme şekli kredi kartı ile sağlanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir