Sel Ve Su Baskınlarında Aracınız Teminat Altında Mı?

 

Sel felaketlerine karşı aracınızın teminat altında olup olmadığını öğrenmek bi tıkla oldukça kolay!

Trafik sigortası sel hasarını karşılar mı sorusu araçlarını sigortalan kişilerin merak konularından biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle son zamanlarda yoğun olarak İstanbul bölgesinde yaşanılan sel ve su baskınları araç sahiplerini olası hasarlara karşı tereddüte düşürüyor. Akla gelen ilk soru “sigorta sel hasarını karşılar mı?” oluyor. Bilindiği üzere trafik sigortası araçların seyir halinde veya hareketsiz bir durumda iken bir başka araç tarafından hasar alması durumunda hasar verenin hasara yol açtığı maddi tutarı karşılaması olarak anlaşılıyor. Sel baskınlarının araçlara verdiği hasarlar söz konusu olduğunda ise bu hasarın sorumlusunun kim olacağı ve yine kim tarafından karşılanacağı merak konusu oldu.

Zorunlu Trafik Sigortasının Kapsamı

Kişi başına vefat ve tedavi masrafları, kaza başına vefat ve tedavi masrafları, kaza ve araç başına meydana gelen hasarların masrafları zorunlu trafik sigortasının kapsamı altındadır. Bu terimler sırası ile şöyle açıklanır: Bir hasar durumu meydana geldiğinde her bir üçüncü birey için poliçede yazan limitler karşılığında vefat ve tedavi masrafları karşılanır. Hasar halinde tüm üçüncü kişilerin poliçede yazan limitler karşılığında vefat ve tedavi masraflarının toplam tutarı karşılanır. Son olarak araç ve kaza başına maddi hasar oluşumunda poliçede yer alan limitler karşılığında karşı tarafa verilen maddi zararlar karşılanmış olunur.

Zorunlu Trafik Sigortası Sel Hasarını Nasıl Karşılar?

Ülkemizde zorunlu trafik sigortası teminatları içerisinde sel baskınlarına karşı araçların aldığı hasarların maddiyatının karşılanması beyanı bulunmuyor. Ancak zaman zaman ülkemizin çeşitli bölgelerinde meydana gelen sel baskınlarına karşı araçları sigortalatma ihtiyacı gün yüzüne çıkıyor. Buna istinaden sigorta şirketleri mevcut trafik sigortası ve kasko poliçelerine ek teminatları işleyerek araçları sel baskınlarına ve dolu yağışının vereceği hasarlara karşı güvence altına alıyor. Sel nedeniyle araçların çeşitli hasarlar alması kaçınılmaz olabiliyor, dolu nedeniyle ise araçların çoğunlukla camlarının kırılması ve kaportalarının zarar görmesi yine bu doğa felaketlerine karşı beklenilen bir sonuç olmasından kaynaklı tüm maddi zararlar poliçelere ekleniyor.

Kasko Sigortası

Araçların çalınması ve çalınmaya teşebbüs edilmesi ile yanması halinde araçta meydana gelen zararların karşılandığı sigorta türü olarak bilinen kasko sigortası ek teminatlarla donatılarak araç sahiplerinin sel ve dolu yağışından kaynaklanan zararlara karşı araçlarını güvence altına almasını sağlar. Siz de bi tıkla sel ve su baskını teminatını trafik sigortanıza işletmek için hemen E-Sigorta web adresimizi ziyaret edin!

Sel Ve Su Baskını Teminatı Ve Cam Hasarı Teminatı

Zorunlu trafik sigortasının sel baskınlarına ve dolu yağışına karşı araçları güvence altına alması poliçelere ‘’ sel ve su baskını teminatı ‘’ ile ‘’ cam hasarı teminatı ‘’ öğelerine yer verilmesi ile mümkündür. Dolayısıyla her iki teminat için de sigorta şirketine ayrı ayrı istekte bulunmak gereklidir. esigorta.com araçları her türlü riske karşı güvence altına alacak olan tüm teminatlar hakkında müşterilerini en doğru şekilde bilgilendirir. Bi tıkla sigorta hizmetlerinden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilir ve uygun fiyat politikasını şirketimizde görebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir