Seyahat Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir?

Tatiliniz için tüm detayları gözden geçirdiniz, planınızı yaptınız ve rotanızı yurt dışına çevirmeye karar verdiniz. Bu aşamada yurt dışı seyahatinizi güvence altına almak için bir tıkla seyahat sağlık sigortası almanız yeterli. Peki bu seyahat sağlık sigortası neleri kapsıyor?

Schengen ya da Dünya ülkelerine gidişinizde size teminat sağlayacak seyahat sağlık sigortası; hastalık, kaza halinde acil tıbbi yardım, tedavi giderleri, beklenmedik vefat hali için ülkeye dönüş gibi başlıca riskleri kapsar. Seyahat sağlık sigortasının zorunlu tutulması, yolculuğa güvenle başlamayı temin eder. Bu sigortanın şartları devlet tarafından belirlendiği için şirketlere göre farklılık göstermez. Genel olarak tüm ani hastalıklarda ayakta ve yatarak tedavi giderlerini, ameliyat ve ilaç masraflarını 30.000 Euro’ya kadar güvence altına alır. Acil ya da değil ani bir durumda oluşabilecek riskler için sigorta şirketlerinin sunduğu asistans hizmeti anında müdahaleyi sağlar. Ulaşılması gereken sağlık yerlerinin iletişim bilgilerini ve nerede olduklarını asistans hizmetiyle anında öğrenmenize yardımcı olur.

Seyahat sağlık sigortasını hangi tarih aralıklarında almalısınız?

Yolculuğunuzun başlangıç tarihinin bir gün öncesi ve bitiş tarihinin bir gün sonrasını seçerek etkin bir kullanım sağlayabilirsiniz. Ayrıca sık sık yurt dışı seyahatleri gerçekleştiriyorsanız yıllık olarak alacağınız seyahat sağlık sigortası sizin için daha avantajlı olarak değerlendirilir.

Seyahat sağlık sigortası alırken nelere dikkat etmelisiniz?

İki seçenekli olarak karşınıza çıkan seyahat sağlık sigortası; ilk olarak her seyahatiniz için 60 gün ile sınırlandırılan 100 günlük bir teminat sunar. İkinci olarak süre limiti bulunmayan bir teminatta her seyahat başına  90 günlük limit bulunur. Bu iki seçenekte de seyahat sağlık sigortanızın devamlılığı için yurda giriş yapıp tekrar çıkmanız gerekir.

Yurt dışı seyahatiniz sırasında seyahat sağlık sigortanızı kullanmanız gereken bir durum oluşursa aynı gün içinde sigorta şirketinizle bağlantıya geçmeniz gerekir. Bu seçenek bildirilmezse sigortanızın kapsamından yararlanamazsınız.

El ile doldurulan sigorta poliçeleri bazı konsolosluklar tarafından kabul edilmez.

Seyahatiniz sırasında sigorta kapsamından faydalanabilmek için neler yapmalısınız?

Seyahat sağlık sigortanızdan faydalanmanız gereken bir durum oluştuğunda, durumu sigortacınıza beş iş günü içinde yazılı olarak bildirmeniz gerekir. İlgili durumun kaza yerini, tarihini ve sebeplerini bildirmenin yanı sıra tedaviyi sağlayan doktorun da durum ve sonuçları sigortacıya iletmesi gerekir.

Tedavi ve iyileşme sürecinde doktorun verdiği tüm tavsiyelere uyması önerilir. Aksi takdirde oluşan olumsuz durumda sigorta şirketi yükümlülük kabul etmez.

Son olarak kaza sonuçlarının ve tazminat tespitinin sigorta şirketine iletilmesi zorunludur.

Peki bir tıkla seyahat sağlık sigortanızı nasıl alırsınız?

esigorta.com’un ayrıcalıklarla dolu dünyasına gelerek kişisel ve seyahat bilgilerinizi tamamlar; size özel tekliflere anında ulaşırsınız. Seçtiğiniz poliçeyi taksit ya da peşin seçenekleriyle alır, e-posta yolutla kendinize gönderirsiniz. Kredi kartı bilgileriniz ise esigorta.com’da hep güvende kalır. Bir tıkla seyahat sağlık sigortanız burada sizi bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir