Trafik Sigortası Yurt Dışında Geçerli Mi?

 

Araçlarınızı güvence altına aldığınız trafik sigortası yurt dışında geçerli mi? Daha fazla bilgi için bi tıkla merak ettiklerinize cevaplar bulabileceğiniz adres!

Türkiye’de tüm araç sahiplerinin zorunlu olarak yaptırması gereken trafik sigortası Türkiye sınırları içerisinde bu sigortayı yaptıranların gerek mal varlıklarını gerekse tedavi masraflarını karşılayan önemli bir tutumdur. Bu nedenle de zorunlu trafik sigortası uygulaması ülkemizde mecburidir. Genel olarak bu sigorta olası kaza durumlarında kazaya sebebiyet vermeyen kısaca suçsuz olan tarafın maddiyatını karşılar. Tüm bunlar Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlene ölçülerde gerçekleşir. Standart teminatlar göz önüne alınarak kişilerin kazalardan maddi açıdan zararlı çıkmamaları konu alınır. Ancak özel araçları ile çeşitli nedenlerle yurt dışına çıkan kişiler yurt dışında kazalara karışırlarsa Türkiye’de yaptırmış oldukları zorunlu trafik sigortası oluşan hasarları karşılayabilir mi sorusunun bu anlamda doğru kaynaklara yönlendirilmesi ve cevaplarının alınması gerekir. Buna istinaden esigorta.com verdiği danışmanlık hizmetleri ile trafik sigortası ile ilgili olan her durumu özenle analiz eder ve sunduğu danışmanlık hizmetleri ile sürücülere iyi bir yönlendirici firma olma niteliğini taşır.

Yeşil Kart Trafik Sigortası

Türkiye’de zorunlu trafik sigortası yurt dışında geçerlilik göstermeyip ancak özel araçları ile yurt dışına çıkacak olan kişileri ve mal varlıklarını güvence altına alan yeşil kart trafik sigortası bi tıkla hizmetinizde! Yeşil kart trafik sigortası nedir ve hangi ülkelerde geçerlilik gösterir? Bu aşamada sorulması gereken sorular olup hali hazırda Türkiye’de zorunlu trafik sigortasının yaptırılması ile birlikte ek olarak yeşil kart sigortasının da yaptırılması ile hem yurt içinde hem yurt dışında trafikte tüm tehlikelerden korunmuş olunursunuz. Dünya genelinde karayollarındaki seyahat ve taşımacılıktaki işlerlik kuruluşların ortak sigorta arayışını beraberinde getiren bir nokta olmuştur. Aynı zamanda ülke sınırlarındaki sigorta işlemlerinin kolaylaştırılması içinde yeşil kart sigorta uygulamasına gerek duyulur. 1953 yılından bu yana Uluslar arası Motorlu Taşıtlar Sigortası olarak bilinen yeşil kart uygulaması ile her ülkede kanuni yaptırım gerektirmeden özel araçlarla hareket halinde olunabilir. Böylece araç sahipleri gittikleri ülkelerde yeniden ve tekrarlayan bununla birlikte yüksek ödeme gücü gerektiren sigorta yaptırma işlemlerinden muaf olurlar. Global nitelikteki yeşil kart sigorta belgesi adından anlaşılacağı üzere yeşil ve tek renge sahiptir. Yanı sıra tek formatta düzenlenmesi bu belgeye bi tıkla kolayca sahip olmayı beraberinde getirir.

Yeşil Kart Sigortası Nerelerde Geçerli?

Dünya çapında 46 ülkede geçerli olan bu belgeye sahip olmak Türkiye Motorlu Taşıtlar Bürosu (TMTB) aracılığıyla mümkün olabiliyor. Türkiye’de alınan yeşil kart sigorta belgesi ile yeşil kart sigorta bürolarının yer aldığı ülkelerde rahatlıkla girilebiliyor. Yurt dışında meydana gelebilecek trafik kazalarından kaynaklanan zararların karşılanması TMTB kurumunun sorumluluğu altında olup gidilen ülkede kaza yaşanılması halinde araç sahibinin o ülkenin yeşil kart sigorta kuruluşuna başvuruda bulunması gerekiyor.

Avrupa Karşılıklı Kaza Beyanı

Avrupa sınırları içerisinde kazaya karışıldığında vakit kaybetmeden polise haber verilmelidir. Eğer polisin tutanak tutması gereken bir durum söz konusu değil ise Avrupa Karşılıklı Kaza Beyanı’nın doldurulması gerekir. Aracın sahip olduğu yeşil kart sigortasının bir kopyasının zarar gören araç sahibine verilmesi gereklidir. Ancak sürücü sıfatı ile kazaya karışılmış ise bu durumda yapılması gereken ise Türkiye’ye döndükten sonra kaza bildirim formu doldurulup olayın Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu’na bildirilmesidir. Daha fazla bilgi, danışmanlık ve hizmet için bi tıkla sigorta işlemlerinizi değerlendirin!

  1. Güzel içerik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir