Kasko Sigortası Nedir?

 

Hızlıca kasko sigortası yaptırmak için bi tıkla sigorta işlemlerinden yararlanın!

Zorunlu trafik sigortasından sonra merak edilen bir diğer sigorta türü de kasko sigortası olarak karşımıza çıkıyor. Bu iki sigorta türünü de birbirinden ayıran özellikler mevcuttur. Adından da anlaşılacağı üzere zorunlu trafik sigortası yasal düzenlemeler sonucunda hayata geçirilmiş yaptırılmadığı taktirde kanun yolu ile cezai yaptırımlara mecbur bırakılan bir sigorta türüdür. Dolayısıyla her araç sahibi aracının trafikten men olmaması, ceza almaması üzere bu sigorta türünü yaptırmak zorundadır. Bu uygulama ile herhangi bir maddi hasar anında zarar verilen diğer aracın masrafları sigortacı tarafından karşılanır. Ancak söz konusu kasko sigortası ise durum daha farklıdır. Aracını sigorta ettiren kişi olası kaza halinde aracında meydana gelen zararları teminat altına almak amacı ile bu sigorta türünden kendi isteği ile yararlanır. Kasko sigortası kanunen zorunluluk ön görülen bir sigorta türü değildir. Araç sahipleri istedikleri taktirde ödeme güçlerinin yettiği kadar bu sigortadan yararlanabilirler. Trafik yoğunluğunun yaşandığı ülkemizde deneyimli ve deneyimsiz bir çok sürücünün yollarda olduğu düşünülürse araçların olası hasarlara karşı güvence altına alınması gerekliliği ortaya çıkan bir hakikat olarak bilinir. Dolayısıyla kasko sigortası teminatları ile aracın dış etkenlere karşı koruma altında olmasını sağlamak araç sahibine maddi açıdan bir avantaj sağlayacaktır.

Standart Kasko Teminatları

Yangın, çalınma ve çalınmaya teşebbüs, çarpma ve araca çarpılması standart kasko teminatları kapsamı altındadır. Aracın hareket halinde olduğu ve olmadığı bir zamanda bir başka kişinin araca çarpması ile aracın devrilmesi, yuvarlanması, yüksekten düşmesi gibi durumlarda alabileceği hasarlar kasko sigortası yapılan sigortacı tarafından karşılanır. Yanı sıra aracın yanması halinde kısmı yanıklar için yada kullanılmayacak duruma gelmesi halinde teminatları karşılar. Son olarak çalınma ve çalınmaya teşebbüs yine aracı koruma altına alır. Araçta yer alan aksesuarların çalınması da sigorta kapsamı içerisinde bulunur. Tüm bu ana teminatların dışında kişiler isterlerse ek primler ödeyerek ek teminat talebinde de bulunabilirler.

Kasko Sigortası Ek Teminatlar

  • Alevsiz yangın teminatı
  • Yardım hizmet paketi teminatı
  • Yurt dışına çıkan araçların koruma altına alınması
  • Aracın eskimesinden dolayı eskime payı düşmeme teminatı
  • Ferdi kaza ve deprem teminatı
  • Sel baskını teminatı
  • Terör olaylarından çıkabilecek zararlara karşı teminat
  • Enflasyon teminatı
  • Kullanım kaybı teminatı
  • Kilit sistemi teminatı
  • İhtiyarı mali mesuliyet
  • Hukuksal yardım
  • Alevsiz yangın

Teminatları kasko sigortası ek teminatlar kapsamında hali hazırda kasko sigortası poliçelerine eklenebilir.

Kasko Sigortası Hasar Ödeme

Kaskolu bir araç kaza yapmasının ardından ilk 5 gün içerisinde sigortalı tarafından olayın sigortacıya yazılı olarak bildirilmesi gerekir. Kaza ile ilgili olan kaza tespit tutanağı gibi gerekli belgeler sigortacıya teslim edilmelidir. Hasara bağlı olarak sigortacı hasar için ne kadar bir bütçe ödeyeceğini sigortalıya bildirmekle yükümlüdür. Sigortacı sigortalının banka hesabına poliçeye göre gereği kadar ödeme yapar. Eğer kazadan dolayı araç artık kullanılamayacak bir hale gelmiş ise yine poliçede belirtilen limit doğrultusunda sigortacı teminatla doğru orantılı olacak şekilde sigortalıya yine ödeme yapar. Kasko sigortası hasar ödeme hizmetinden yararlanabilmek için kazanın gerçekleştiği zamandan itibaren ihbar süresinin geçirilmemesine önem verilmelidir. esigorta.com bi tıkla sigorta hizmeti sağlayarak araçlarınızı güvence altına almanıza en avantajlı yolu sunuyor.

Bir Yorum

  1. Kasko yenileme zamanım geldiğinde hemen teklif alacağım sizden başarılar dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir