Kasko Hasarsızlık İndirimi

 

Bi tıkla kasko hasarsızlık indirimi hakkında tüm bilinmeyenleri öğrenmek için bizi ziyaret edin!

Kasko sigortasının yaptırılmasından itibaren bitiş süresine kadar araçta meydana gelen hasarın araç sahibi tarafından karşılanması durumunda veya herhangi bir hasarla karşılaşılmaması durumunda kasko sigortasının poliçesinin yenilenmesi döneminde kişiler kasko hasarsızlık indiriminden yararlanabilirler. Kısaca hasar talebinde bulunulmadığı zaman sigortalı poliçesini yenilemek istediği dönemde daha az bir ödeme ile mükafatlandırılır. esigorta.com şirket uygulamaları doğrultusunda araçların hasarsızlık yılına bağlı olarak ne kadar prim ödeneceğini hesaplar ve uygun ödeme seçenekleri ile kişilere çeşitli imkanlar sunar. En az % 30’dan başlayan indirimler hakkında detaylı bilgi almak için danışmanlarımız ile iletişime geçebilir ve merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz.

Kaskoda Hasarsızlık İndirimi Nasıl Hesaplanır?

İndirim oranlarının değişiklik göstermesi araç sahiplerinde kaskoda hasarsızlık indirimi nasıl hesaplanır sorusuna dair merak uyandırdı. Her yıl kademeli olarak değişiklik gösteren hasarsızlık indirimi ilk 12 ay, ikinci 12 ay, üçüncü 12 ay ve dördüncü 12 aylık sürelere göre küçükten büyüğe artış gösterir. Poliçelerin geçerlilik sürelerinin 12 aylık olarak belirlenmesi her 12 ayın sonunda poliçelerin yenilenmesini gerektirmesinden dolayı sene sonlarında indirim oranları kademeleri olarak farklılaşır. Bu farklılık sigorta şirketlerine göre de değişebilir. Genel olarak baktığımızda sigorta şirketleri ilk yılın sonunda % 30 oranında indirim imkanı sağlar. Yine genel olarak kademelere göre bu oranlar her yıl % 10 artar.

Hasarsızlık İndirimini Bozmayan Durumlar

Tüm sigorta şirketleri tarafından kabul gören hasarsızlık indirimini bozmayan durumlar % 100 rücu durumudur. Rücu durumu araçta meydana gelen hasarın sorumlusunun tamamen bir başka araç sahibinden kaynaklanması olarak tanımlanır. Böyle bir olayda sigortalı birey sigortacıdan hakkını alırken aynı zamanda kasko indirim bedelini de kaybetmemiş olacaktır. Bu imkanlardan yararlanmak için kaza anının resmi tutanaklar yolu ile belgelenmesi şartı aranır. Aynı zamanda fotoğraflamayı da unutmamak son derece önemlidir. Bunun dışında radyo, teyp gibi aksesuarların çalınması ve cam kırılmasının meydana gelmesi halinde bazı sigorta şirketlerinin bu hasarı karşılayarak aynı zamanda hasarsızlık indirimini de korumaları mümkün olabilir. esigorta.com sigorta yaptırmak isteyenlere teminatlar hakkında detaylı bilgi vererek tüm sigorta işlemlerini sigortalı için hızlı ve avantajlı bir şekilde yerine getirir. Mini hasar olarak tanımlanan araçta oluşan çizik, sıyrık, vurma gibi hasarlar bazı sigortacılar tarafından indirimin bir kısmının veya tamamının kaybedilmesi şeklinde bir uygulama gözetebilir. Bi tıkla sigorta uygulamalarında kazançlı olan taraf olmak için hemen tarafımızla iletişime geçin!

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nasıl Bozulur?

Kasko hasarsızlık indirimi nasıl bozulur araç sahiplerinin merak ettiği bir diğer konudur. Kasko teminatı standartlarında da belirtildiği üzere yanma, çarpma ve çarpılma gibi hasarlardan sonra sigortacı tarafından poliçedeki limit doğrultusunda aracın maddi masrafı karşılanmış ise bu durum karşısında kişiler poliçe yenileme döneminde indirim hakkını kaybetmiş olurlar. Tüm bunların yanında bilinmesi gereken bir başka detay şudur: Sigortacı Sigorta Tahkim Komisyonu’na üye olduğu halde zamanında yapılan hasar ihbarına karşın ödeme yapmayı reddediyor ve 15 iş günü içerisinde yazılı olarak dönüş sağlamıyor ise sigortalı Sigorta Tahkim Komisyonu’na yazılı olarak başvuruda bulunmalıdır. Hukuki haklarınız dikkate alınarak sigorta işlemlerinizi bi tıkla kolayca yaptırmak için bizimle iletişime geçiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir