Trafik Sigortası Hangi Durumlarda Ödeme Yapar?

 

Her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan trafik sigortası işlemleri için bi tıkla hızlıca hizmet alabilirsiniz.

Trafik Sigortasının Önemi

Zorunlu trafik sigortası Türkiye sınırları içerisinde trafiğe çıkan araçları kapsayan bir sigorta ürünüdür. Bu sınırlar içerisinde herhangi bir kaza sonucunda araçta meydana gelen hasarın ve bu hasarın bir getirisi olan maliyetin karşılanması için trafik sigortası yaptırılmasının önemi son derece büyüktür. Ülkemizde her geçen gün özel araç ihtiyacı artmakta ve buna istinaden yollarda trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Trafik yoğunluğundan dolayı sürücüler stres altında kalarak aceleci davranabiliyorlar. Buna deneyimsizliği de eklersek olası kaza hallerinin yaşanması kaçınılmaz oluyor. Dikkatsizlik ve önemsememe gibi durumlarda kazalara davetiye çıkartan diğer unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’de kaza oranları dikkati alındığında kazaların bir hayli fazla olduğunu görmek mümkündür. Tüm bu nedenlerle araç sahibi olmak için neredeyse bir servet harcanılan araçlara dair bir koruma stratejisi çizmek önem taşıyor. E-sigorta aracılığıyla bi tıkla sigorta yaptırmak kolay, pratik ve kazançlı hizmet almak isteyen kişilere benzersiz bir olanak sunuyor.

Zorunlu Trafik Sigortası Kapsamı Nedir?

Her araç sahibinin yaptırması gerekli olan ve aksi halde kanuni yaptırımlara mecbur bırakılan zorunlu trafik sigortası kapsamı dahilinde sigortayı yaptıran tarafın karışmış olduğu kaza sonucunda aracında meydana gelen hasarı karşılayan bir sigorta ürünü değildir. Kazaya karışan diğer araçta oluşan hasarı karşılayan bir uygulama olup kazada suçsuz olan tarafın yanında olmayı konu alır. Aynı zamanda kazaya sebebiyet veren tarafında cebinden ayrıca para çıkmadan olay tatlıya bağlanır. Hazine Müsteşarlığı trafik sigortası teminatları üzerinde kesin ve belirleyici teminatlar ortaya koyar. Bu nedenle hiçbir sigorta şirketi kendi bünyesinde teminatlar üzerinde değişiklikler yapma yetkisine sahip değildir. Tek farklılık fiyatlarda ve ödeme periyotlarındadır. Bi tıkla sigorta işlemlerindeki kolaylık ve pratiklik kadar aynı zamanda ödeme koşullarında da çeşitli avantajlar sunan esigorta.com tüm sorulara çözümler sunuyor.

Trafik Sigortası Teminatları

Kişilerin yaralanmalarına, vefat etmelerine bunun dışında çevreye verilen maddi zararlar doğrultusunda da trafik sigortası teminatları kapsamında hasarlar karşılanır. Aracın kazaya yol açması bazı durumlarda römork ve yarı römorkların çekilmesi yine sigorta kapsamında olan bir durumdur. Sigortayı yaptıran kişi kazaya sebebiyet vermiş ise onun da maddi zararları en aza indirilir. Cana zarar gelmiş ise ve kişilerin tedavi olması gerekli ise trafik sigortasının önemi bir kez daha kendini kanıtlar niteliktedir.

Trafik Sigortası Teminatları Dışında Kalan Durumlar

Manevi tazminat talepleri,

Motorlu bisikletlerden dolayı oluşan hasarlar,

İşletilmeyen araçlar neticesinde meydana gelen hasarlar,

İşleten kişinin yakınlarının canına ve mal varlıklarına gelen zararlar,

Aracın bagajındaki ve içindeki eşyalar dışında araçta bağlı olan römorktaki eşyalara gelen zararların karşılanması,

Dolaylı yollarla zarar gören kişiler,

Aracın sabotaj ve terör eylemlerinde kullanılması amacı neticesinde kişilerin talepleri,

araç ile yarış ve gösterilere katılması halinde aracın zarar görmesi trafik sigortası teminat dışı kalan haller olup bu olaylar karşısında trafik sigortası ödeme yapmaz.

 

Trafikte can ve mal güvenliğinizi sağlamak ve ekstradan ödemelere gerekli bırakılmamak için bir tıkla sigortanızı kolayca yaptırın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir