Dask Sigortası İptali

 

Dask sigortanızı hala yaptırmadınız mı? Bi tıkla dask sigortası işlemlerini kolayca halledebileceğiniz adres E-Sigorta!

Zorunlu olarak yaptırılması esas görülen dask sigortası deprem anında ve deprem sebebiyle yaşanılması muhtemel yangın, heyelan ve infilak halinde evlerin güvence altına alınması gerekliliğidir. Böylece maddi hasarlar teminat altına alınarak depremzedelerin yeniden bir hayat kurup kaldıkları yerden hayatlarına devam edebilmeleri daha kolay olacaktır. Zorunlu deprem sigortası yalnızca bazı şartlar doğrultusunda zeyil işlemlerine imkan verir.

Eğer aynı yapı veya binalar için çok defa sigortalama yapılmış ise ve dask kapsamına girmeyen binalara sigorta yapılmış ise bu durum sigortalı tarafından yazılı olarak belgelendiği taktirde dask sigortası iptali gerçekleştirilebilir. Bu binalara yapılan sigortanın iptali poliçenin başlangıç tarihi esas alınarak sağlanır. Aynı zamanda yanlışlıkla yapılan bu işlem neticesinde sigortalı mağdur olmayıp poliçe için ne kadar bir maddi masrafta bulunmuş ise o masraf aynen sigortalıya iade edilir. Evrakların tamamlanıp yanlış sigorta işleminin yapılmasının kanıtlanmasının ardından sadece 1 aylık gibi kısa bir süreçte iade gerçekleştiriliyor. E-Sigorta sizler için sunduğu alternatif ödeme koşulları ile dask sigortası kapsamına giren binalarınızı hızlı ve kolayca sigortalıyor.

Dask Yaptırmak Zorunlu Mu?

Olası bir depremin getireceği zararların teminatı için yaptırılması gereği duyulan dask sigortası zorunlu deprem sigortası olarak da tanımlanıyor. Depremzedelerin mülkünü kaybetmelerinin veya deprem nedeni ile evlerinin artık yaşanılmaz hale gelmesinden sonra hayata daha kısa sürede adapte olabilmelerine imkan sağlamak adına dask sigortasının yaptırılmasına zorunluluk getiriliyor. Bu sigortayı yaptırmayanlar evlerini kiraya veremiyor, alım satım gerçekleştiremiyor, elektrik, su ve doğal gaz aboneliklerini alamıyorlar. Bir yıllık olarak yaptırılan dask her yıl yenileme gerektiriyor. Sigorta ve poliçenin sona ermesi ile yenileme yapılmaz ise mülk sahipleri zorunlu deprem sigortası yaptırmama cezası olup olmadığını merak ediyor. Zorunlu deprem sigortasını yaptırmayanlar için ayrıca bir cezai hal uygulanmıyor. Ancak bu yapılar noter huzurunda kabul gören binalardan sayılmıyor. Dolayısıyla yukarıda da belirtildiği üzere alım satım, kiralama ve elektrik, su doğal gaz aboneliği oluşturma gibi gerekliliklerden mahrum kalınıyor. Bu doğrultuda dask sigortasının iptalinin gerçekleştirilmesine de izin verilmiyor.

Dask Yetkili Sigorta Şirketleri

Dask poliçenizi hala yaptırmadı iseniz azami teminat limitlerini, bina hasarları teminatını ve deprem nedeni ile oluşan hasarların teminatını karşılayan dask poliçenizi bi tıkla hemen oluşturun! Dask poliçesi nasıl yapılır diyorsanız tek yapmanız gereken sigortalının, sigortalanacak binanın ve dairenin brüt yüz ölçümü ile kullanım şeklinin belirtildiği evraklarla birlikte esigorta.com adresinden danışmanlarla iletişime geçmenizdir. Kişilerin hazır etmesi gereken vergi kimlik numarası ile ad, soyad, T.C numarası gibi kişisel bilgileri, binanın açık adresi, tapu bilgileri, inşa edildiği yıl, yapı şekli, hasar durumu ve toplam kat sayısıdır. Binaların yapı tarzı dikkate alınarak bölge bazında değişiklik gösterebilen oranlar primler ve tarife esaslarında yer alarak sigorta primleri her geçen yıl birim metrekare maliyetindeki artış birlikte paralel bir şekilde artış gösterebilir. Bi tıkla dask sigorta primi ve sigorta bedelinizi hesaplayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir