Kasko Sigortası Genel Şartları

 

Bi tıkla kasko sigortası genel şartları hakkında bilgi sahibi olmak ve sigortacılık işlemlerinizi kısa sürede halletmek için bizi ziyaret edin!

Kasko sigortasının gerekliliği araçlarda kaza anında meydana gelebilecek hasarların maddi gerekliliğinin karşılanmasıdır. Kasko sigortasında temel şartlar şunlardır: aracın yanması, çalınması, bir yere çarpma ve araca çarpılmasıdır. Bu gibi durumlar meydana gelmiş ise aracın belli bir tamir işleminden geçmesi gerekir. Tamir masraflarının karşılanması içinde araç sahibinin cebinden harcamadan daha önceden yaptırmış olduğu kasko sigortası kapsamında hasarın maddi gerekliliğini karşılamış olur. Eğer kişiler isterse çeşitlilik gösteren kasko sigortasına ek primlerle ek teminatlar ilave edilerek araçların daha geniş kapsamda güvence altına alınması sağlanabilir. E-Sigorta ile araçlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kasko sigortası hakkında sizleri detaylı bilgilendirerek isteğiniz ve ödeme gücünüz doğrultusunda en iyi kasko çeşidini sunuyor.

Kasko Sigortası Teminat Kapsamı

Standart bir kasko sigortası teminat kapsamı doğrultusunda çarpma ve çarpılma, yanma ve aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi terimleri yer alır. Araç hareket halinde olsun veya olmasın aracı kullanan kişinin iradesi dışında araca herhangi bir darbe isabet etmiş ve bu isabetten dolayı ortaya maddi hasar durumu çıkmış ise; kaza neticesinde meydana gelen yangın ve infilakı; aracın bir başkası tarafından çalınması ya da çalınmaya teşebbüsü halinde ve araçta bulunan radyo, teyp, telefon gibi aksesuarların çalınması durumunda standart kasko sigortası teminatı kapsamı dahilinde ortaya çıkan masraf sigortacı tarafından karşılanır.

Kasko Sigortası Ek Teminatları

Ülke sınırları dışında ortaya çıkan hasarlar,

Ülkede meydana gelen siyasi veya sosyal kargaşalarda bu kargaşaları önlemeye çalışırken çeşitli araç gereçlerle müdahale etmesi durumunda aracın zarar görmesi,

Terör eylemleri ile sabotajların etkisini ortadan kaldırmak için yapılan müdahale sonucu aracın hasar alması,

Doğal afetlerin sebep olabileceği zararlar,

Kaynağı sigara olmayan yangınlardan dolayı oluşan zararlar,

Kurallara uyulmaksızın çekilen araçta meydana gelen hasarlar,

Yasalar doğrultusunda yanıcı madde taşınması esnasında meydana gelen hasarlar,

Otomobil yarışları esnasında oluşan zararlar,

Kemirgen canlıların verdiği zararlar kasko sigortası ek teminatları kapsamında değerlendirilir.

Yaptırılan sigorta poliçesinin tam kasko olması halinde aracın tüm risk unsurlarına karşı güvence alınması son derece mümkün olup bi tıkla sigorta işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz esigorta.com sizlere en iyi hizmeti sunuyor.

Kasko Çeşitleri Nelerdir?

01.04.2013 tarihinden bu yana Kara Araçları Kasko Sigortası Genel Şartları doğrultusunda 4 farklı kasko sigortası çeşidi sunuluyor. Bunlar: dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko, tam kaskodur. Dar kasko standart teminatlar doğrultusunda sigortacının zarara ilişkin maddi gerekliliğin bir kısmını karşılamasıdır. Kasko standart teminatları grubunun tamamını karşılamasıdır. Genişletilmiş kasko standart teminatların tamamını ve aynı zamanda ek sözleşme yapılarak teminat kapsamına dahil edilen tüm riskleri konu alarak oluşabilecek maddi zararların bir kısmını karşılamasıdır. Tam kasko ise ana teminat grupları ile ek sözleşmede belirtilen teminat gruplarının tamamı için kapsama sağlayan oluşabilecek hasarlardan kaynaklanan maddi tutarın tamamını karşılayan bir üründür. Teminatın içeriğine göre poliçe isminin de aynı olması gereklidir. Bu nedenle poliçenizi alırken teminatları kontrol etmeyi unutmayınız. Bi tıkla sigorta uygulamaları hakkında bilgi almak ve işlemlerinizi kolayca gerçekleştirmek için doğru yerdesiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir