Kaskoda Muafiyet Bedeli Nedir?

 

Bi tıkla sigorta işlemlerinde kaskoda muafiyet bedeli nedir sorusuna danışmanlarımızın yönlendirmesi ile cevaplar bulabilirsiniz!

Oluşan hasarların belli ölçüdeki maddi miktarın sigortalı tarafından karşılanmasına kaskoda muafiyet denir. Araçlarda meydana gelen zararda ne kadar bir maddi ödeme gerekiyorsa bu ödemenin bir kısmı sigortalı araç sahibi tarafından karşılanırken geriye kalan kısmı da sigorta şirketi tarafından karşılanarak araç sahibine destek olunur. Zorunlu trafik sigortası istisnasız yaptırılması gereken bir sigorta türü olup kasko sigortasının yaptırılması konusunda kişiler hangi kasko sigortasını seçecekleri konusunda tereddütler yaşıyorlar. Bi tıkla hangi kasko sigortasını seçeceğinize kolayca karar vermek istemez misiniz? esigorta.com araç sahiplerinin en doğru yönlendirmelerle kazançlı ve avantajlı çıkmalarını sağlıyor.

Muafiyetli Kasko

Yıllık ödemelerden artırım yapmak isteyen kişiler tarafından genellikle tercih edilen muafiyetli kasko geniş ölçekli indirim çeşidine sahip olması ile tanımlanıyor. Söz konusu uygun fiyatlı kasko yaptırmak ise kişiler bu duruma muafiyetli kasko çözüm bulabiliyor. Yüksek prim ödemeleri gerektiren çeşitli kasko türleri araç sahiplerini maddi açıdan zorlayabiliyor. Kaskoda muafiyet kavramı ise poliçelerde indirim almak isteyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Araç fiyatları ve değişen döviz kuru doğru orantıda muafiyetli kasko ihtiyacını artıran önemli iki özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Muafiyetli Kasko İndirimi

Sigorta şirketleri oluşması muhtemel hasarların ön görüsünde bulunarak hasarın belli bir yüzdelik kısmını poliçede yazdığı ölçüde karşılar. Kasko poliçesinde yüzde kaçlık bir hasar ödemesi yapılacağı yazıyor ise sigortalı meydana gelen zararın yalnızca poliçede yazan miktarı kadar sigortacıdan maddi destek alır. Araçta 10.000 TL’lik hasar oluşumunu göz önüne alırsak ve sigorta bedeli doğrultusunda % 2 oranında muafiyet sigortalaması mevcut ise yapılan muafiyetli kasko hesaplaması sonucunda sigortalı 1.000 TL’ye kadar olan aracındaki hasarı kendi cebinden karşılar. Ancak hasar oluşumu bu tutarın da üzerinde bir ödeme gücü gerektiriyorsa o halde sigorta şirketi gerekli olan maddi tutarın 1000 TL’den sonrasını  karşılayarak araç sahiplerinin cebinden daha az para çıkmasını sağlar. Genel olarak muafiyetli kasko sigortasına şöyle bir bakış açısı ile yaklaşılabilir: Daha düşük maddi hasarları değil daha yüksek olan maddi hasarları karşılayan bir kasko sigorta türüdür. Dolayısıyla küçük hasarlar için sigorta şirketinden herhangi bir beklenti içerisine girilmemesi gerekir. Daha çok ödeme gücü gerektiren zararlar karşılığında araç sahipleri bu durumdan yine kazançlı çıkarak araçlarını güvence altına almış olurlar. Bi tıkla kasko sigortanızı en uygun fiyatlara yaptırmak için esigorta.com sizlere en iyi fiyat tekliflerini sunmakla kalmaz aynı zamanda çeşitli ödeme periyotları ile kişilerin bu ihtiyaçlarını en olanaklı şekilde karşılama azmini gösterir.

Tenzili Muafiyet

% 1 veya % 2 oranında sigorta bedelinin muaf tutulması uygulamasına tenzili muafiyet adı verilir. Araçtaki hasar oranı poliçede belirtilen yüzdelik kısmı geçtiği anda o yüzdelik kısımdan fazlasını sigorta şirketi karşılar. Ancak hasar poliçede yer alan yüzdelik kısmın altında kalmış ise sigortalı hasarı kendi cebinden karşılar.

Muafiyet Altı

Sigorta bedeli ve yüzde oranı dikkate alınmaksızın belirlenen ölçüdeki bedel üzerinden yapılan muafiyetli kasko türü olarak karşımıza çıkar. 500 TL’lik muafiyetli bir poliçe düşünülürse hasarın bu tutarı geçmesi halinde geçen miktar kadar sigorta şirketi sigortalıya ödeme yapar. Muafiyet altı uygulamasına göre bu bedelin altında kalan masraf sigortalı tarafından ödenir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir