Trafik Sigortası Yaptırmama Cezası 2018

 

Trafik sigortası yaptırmama cezası yaptırımına maruz bırakılmamak için bi tıkla sigorta hizmeti veren kuruluşumuzdan yararlanın!

Artış gösteren sigorta maliyetleri onlarca kişinin trafik sigortasını yenilememesine sebebiyet verdi. Fakat zorunlu sigorta olarak tanımlanan trafik sigortasını yenilemeyen vatandaşlar kanuni yaptırımlara maruz kalabiliyor. Bu durum ise araç sahiplerinin cebinden daha fazla ödeme çıkacağı kesin gözüküyor. Araçların sigortalanmasına bu derece önem verilmesi, trafikte yaşanılması muhtemel can ve mal kaybı gibi zararlarda kazaya karışan araç sahiplerinin zaten üzüntülü çıkacakları bu durumdan bir de maddi açıdan herhangi bir gerileme yaşamamalarını sağlıyor. Ülkemizde çok sayıda araç bulunuyor. İstanbul trafiğini göz önüne alırsak yüz binlerce kişi özel araçları ile akın akın yollara düşüyor. Çok sayıda deneyimli ve dikkatli sürücü olduğu kadar deneyimsiz ve dikkatsiz sürücülerin varlığından da haberdar olmak gerekiyor. Olası kaza hallerine zorunlu trafik sigortası uygulaması ile çözüm bulunuyor.

Trafik Sigortası Cezası Ne Kadar 2018

Maliye Bakanlığı’nın son verilerine göre trafik sigortası cezası zam oranı ile birlikte 108 TL olarak belirlendi. Araç sahiplerine yine bir güzellik yapılarak aldıkları cezayı ihbarın taraflarına bildirilmesinden sonraki 15 gün içerisinde peşin olarak öderlerse ceza oranında % 25 indirim yapılacağı Maliye Bakanlığı tarafından duyuruldu. Cezalıların ödemesi gereken net borç 108 TL iken % 25 indirim ile ödenecek tutar 81 TL olarak belirlendi. Bu cezaların caydırıcı olması göz önüne alınarak trafik sigortasının yenilenmesi döneminde araçların herhangi bir kazaya karışmaması halinde araç sahiplerine verilen indirim hakkı da alınıyor. Ceza almayan araç sahipleri poliçe yenileme döneminde kazaya karışmamış olmaları şartı ile çeşitli oranlarda sigorta indirim bedelleri ile ödüllendiriliyorlardı. Ancak cezalı kişiler bu indirimlerden ne yazık ki yararlanamayacaklardır. Buna ek olarak poliçenin yenilenmemesine istinaden poliçe süresinin dolmasından sonra aradan kaç ay geçmiş ise her ay için % 5 oranında gecikme cezası da uygulanıyor.

Sigortası Olmayan Araçlara Dikkat!

Sigortası olmayan araçlara yönelik diğer bir yaptırım olarak araçların trafikten men edilmesi riski ile karşılaşılması son derece mümkündür. Sigortası yapılmayan araçların tespiti halinde trafik polisleri tarafından çektirilmekte ve araç sahibi böyle bir yaptırım karşısında mağdur olabilmektedir. Bu mağduriyetin gerçekleşmemesini temenni ederek siz de bi tıkla sigorta işlemlerinizi kolayca hizmetlerimiz dahilinde yaptırabilirsiniz. Araç sahibinin yeniden aracına kavuşabilmesi çekilen aracının trafik sigortası işlemlerini yaptırması ile mümkün olacaktır. Oto parka çekilen aracın oto park ücreti yine araç sahibi tarafından karşılanacaktır. Ayrıca buna çekici masrafı da eklenir. esigorta.com tüm sağladığı imtiyazlar ve kolaylıklar ile tüm araçların sigortalanmasına en iyi hizmeti vermekten onur duyar.

Trafik Sigortası Fiyatları

Artış gösteren trafik sigortası fiyatları bir çok kişinin sigorta yaptırmama isteğini beslese de kanuni yaptırımlarla karşı karşıya kalınması halinde daha çok maddi zararlarla karşılaşılması kaçınılmazdır. Bi tıkla araçlarınızın sigortasını uygun fiyatlara yaptırarak sizlerde mutlu müşteri ekibimize katılmaya ne dersiniz? Trafik sigortanızı daha uygun bir fiyata yaptırmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Tüm soru ve görüşleriniz için tarafımızla iletişime geçebilir ve soru işaretlerine cevaplar bulabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir